Verbeteren van immuunsysteem naar het model van de 7 fasen van toxiciteit.


Deze huidige tijd heeft invloed op veel aspecten van ons als mens. Zowel fysiek als mentaal/ emotioneel kunnen we ons onwel voelen of voor dilemma's komen te staan. De mens is op meerdere levels in zijn gezondheid te beinvloeden. In het westen laat men naar mijn idee een deel van de realiteit, namelijk ons spiritueel wezen, achterwege als het gaat om de oorzaak van een klacht te achterhalen. Zodra je als mens onderhevig bent aan stress of emotionele druk heeft dit zijn weerslag op het lichaam.
De volgende paragrafen geven enkele korte beschrijvingen hoe je op fysiek en mentaal niveau voor een optimaal intern milieu kan zorgen.
 
Graag wil ik enkele aspecten  van de 7 fasen uitlichten die mee werken aan het verbeteren van je immuunsysteem en daarmee je algehele gezondheid. Feit is dat wanneer je een sterk immuunsysteem bezit, het erg moeilijk is voor een virus om zich te kunnen manifesteren.
Dus naast je verse groentjes en onbespoten fruit eten zijn er nog veel meer dingen die je thuis kan doen om jezelf weerbaarder te maken tegen virussen en bacteriën.

De 7 fasen van toxiciteit zijn:
1.       Zware metalen
2.       Persistant Organic Pollutants; POPS (pesticide, smog)
3.       Opportunisten (virussen, bacteriën)
4.       Microstraling
5.       Emotioneel psychologisch
6.       Voedsel
7.       Spiritueel

Met name de eerste twee zijn, als hier een onbalans in is, een goede bedding voor virussen en bacteriën. Ik wil dan ook met name op deze twee ingaan en daarnaast ook wat toelichten
over punt 5.


1.       Zware metalen
Probeer je eens wat bewuster te maken van de hoeveelheid zware metalen die je binnen krijgt.
Waaronder: magnesium, kobalt, mangaan, aluminium, zink, ijzer, koper, lood en arsenicum.
Cruciaal voor een goed intern huishouden maar als er te veel van in het lichaam komt kan dit meerdere gevolgen voor het lichaam hebben. *1
Waar het onder andere invloed op heeft is je immuunsysteem.
Je afweer tegen virussen en bacteriën.
Met bepaalde voeding kan je een verbeterde afbraak van zware metalen bewerkstelligen waaronder:

Koriander: Dit is een enorm krachtige plant. Ze zal ervoor zorgen dat we zware metalen op moeilijk bereikbare plaatsen uit het lichaam kunnen halen. Het proces kan gezien worden als een natuurlijke manier om de zware metalen aan zich te binden zodat het lichaam het beter af kan voeren. *2

Spirulina: Deze eetbare blauw-groene algen ontgiften zware metalen uit de hersenen, het zenuwstelsel en de lever. De algen zuigen als het ware de zware metalen op.

Gerstegrassap: Dit voedzame gras heeft het vermogen om zware metalen uit de milt, darmkanaal, alvleesklier, schildklier en voortplantingssysteem te verwijderen.

Wilde bosbessen: Het is belangrijk om de wilde bosbessen te gebruiken, omdat ze over unieke fytonutriënten (stoffen die in plantaardig voedsel zitten welke erg belangrijk zijn voor de menselijke gezondheid) beschikken met speciale ontgiftende eigenschappen. Dit is vooral belangrijk voor het hersenweefsel.

Atlantische dulse: Atlantische dulse is in tegenstelling tot andere zeewieren een krachtig voedingsmiddel voor het verwijderen van kwik. Atlantische dulse gaat in verborgen plaatsen van het spijsverteringskanaal, op zoek naar kwik en andere metalen. Hier klampt het zich vast en laat niet los totdat het gezamenlijk het lichaam verlaat. *3


2.       Persistant organic pollutants; POPS
Oftewel moeilijk afbreekbare organische vervuiling zoals pesticiden, chem trails en smog. 
Iedereen weet wel dat de meeste pesticiden niet gezond zijn om binnen te krijgen. Doordat er alsnog gebruik wordt gemaakt van pesticiden in de land en tuinbouw, komt er een hoop van in de lucht terecht. Het kan over grote afstanden reizen en ergens neerslaan waar er niet eens pesticiden nodig zijn. Ook het vee staat hier bloot aan en omdat wij weer de dieren consumeren, krijgen wij het op die manier ook weer binnen. De kans dat we dit ongemerkt binnenkrijgen is dus aanwezig en werkt cumulatief. Daarnaast hebben POPS de eigenschap om niet goed oplosbaar in water te zijn maar wel goed worden opgenomen door organische stoffen als vetten en oliën.
Een manier om de pesticide inname terug te dringen is om biologisch te eten. Hier zit vaak geen of vele male minder pesticiden op dat niet biologisch.
Intern zorgt je lever voor filtratie van je bloed. Een gezonde lever zal dan ook effectiever werken dan een aangedane. Let op je alcohol inname en zorg dat je niet te vet eet. Beweeg voldoende zodat je in goede conditie blijft en je je lever meer kans geeft om alle schadelijke stoffen uit je bloed te filteren. *4
 

5.       Emotioneel psychologisch

Zeker in deze tijd waarin er een hoop informatie op ons wordt afgevuurd kan het soms lastig zijn om je hoofd koel te houden. Angst om besmet te raken, angst om een dierbare te verliezen, angst om iemand anders te besmetten, angst om je bedrijf of werk te verliezen.. Daarnaast zitten we in een tijd van een hoop onzekerheden over hoe de toekomst eruit zal gaan zien. Juist die onzekerheid en angst kan leiden tot stress. Stress zorg voor de vrijgave van adrenaline, dit kan je helpen om iets gedaan te krijgen waar je tegenop ziet, als de stress echter langer aanhoudt heeft dit negatieve gevolgen voor je gezondheid en weerbaarheid. Stress zorgt namelijk ook voor de vrijgave van cortisol, dit tast op de lange termijn je spierweefsel aan.

Hoe houd je nu je hoofd koel in deze tijden?

Lichaamsbeweging, meditatie en voldoende slaap zorgen voor een weerbaarder lichaam en geest.

Wim Hof heeft een paar goede technieken beschikbaar gemaakt via een gratis app om meer controle te krijgen over je autonome zenuwstelsel. (dit zorgt onder andere voor je vecht, vlucht, bevries reactie) *5

De ademhalingsoefeningen kunnen bijdragen aan een balans van de Ph waarde van je lijf. Middels deze techniek zorg je voor een verhoogd zuurstofgehalte in je bloed en een verlaging van je CO2. Hoe lager je CO2 gehalte, hoe meer neutraal tot basisch je interne milieu. Hoe neutraler je zuurtegraad, de Ph-waarde van je bloed, des te minder aangenaam voor virussen en bacteriën om zich te manifesteren. Zorg dus voor een balans van je Ph waarde. Voor de Ph-waarden van verschillende soorten voedsel, klik hier.
Hier kan naast de Wim Hof Methode ook voeding aan bijdragen. 

Ook bestaan er supplementen om je zuurgraad meer neutraal te maken. 
(Alka biedt hier producten voor aan *6)


Mocht je interesse hebben in de overige punten, mail me dan zodat ik wellicht wat info kan toelichten. 
Of kijk eens op onderstaande website van Dr. Buttar, hij heeft enkele video's waarin hij wat dieper ingaat op de materie.

"Een fit lichaam en een fitte geest zijn tot uitzonderlijke dingen in staat"

Bronnen:
www.askdrbuttar.com

*1 https://gezonderleven.com/verwijder-zware-metalen-lichaam/

*2 https://kruidje-gezond.eu/kwik-uit-lichaam-verwijderen/

*3 https://www.charlottewiering.nl/lichaam-detoxen

*4 https://www.optimalegezondheid.com/lever-reinigen-en-je-lichaam-sterker-maken/

*5 https://www.dehormoonfactor.nl/wim-hof-methode

*6 https://www.alka.nl